Английски език

музика

КОМПЮТЪРНО МОДЕЛИРАНЕ

АНГЛИЙСКИ ЕЗИК

ДОМАШНА РАБОТА

Компютърно моделиране

Английски език

ДОМАШНА РАБОТА

Математика

https://docs.google.com/presentation/d/1NxIZ1yW8GTw9tVuAc5V5xkhuZOPJGgKZ_d9AshlSXkM/edit?usp=sharing

ЧОВЕК И ПРИРОДА

ТЕМА: Групиране на безгръбначни и гръбначни животни

Музика

Здравейте, ученици! Отворете на стр. 45 учебника. Заглавието на урока е Клавишни инструменти. Напишете е тетрадките следния план на урока:
1. Начин на звукоизвличане чрез клавиши:   А) клавишни-ударни   Б) клавишни духови
2. Кои инструменти са клавишни?   пиано, акордеон, орган, кийборд
3. Старинни клавишни инструменти:   клавесин и челеста. Те идват от епохата на барока.
За домашно да  чуят тембъра на всеки инструмент по отделно на орган, пиано, клавесин, акордеон и кийборд. Отговорете на въпросите за домашно и чуйте от YouTube кукерски танц в напишете информация какъв обичай е, кога, къде и от кого се изпълнява
Отговорите да се изпратят на имейл: mileno6ka@abv.bg

Английски език

Музика

1. Измислете и напишете на петолинието 4 такта мелодия в размер 3/4. Използвайте четвъртини, половини, осмини, съответните паузи и половина с точка, която трае 3 времена.
2. Напишете нота “ ре“ като цяла нота, нота „сол“ като четвъртина, нота “ си“ като осмина и горно „до“ като половина.
3. Напишете схемата на ръченицата – на колко се брои (дялове).
4. Каква е ролята на диригента, който дирижира вид оркестър?
5. В какъв размер е Пайдушко хоро?
Отговорите да се изпратят на имейл адрес: mileno6ka@abv.bg

ИУЧ Изобразително изкуство

 Здравейте деца!Днешната задача е на тема „Пролет“.Темата има най разнообразни варианти от които може да избирате. Може да нарисувате пролетен пейзаж с цъфнали дървета; натюрморт с пролетни цветя във ваза; пролетта-като момиче с коси от цветя. Спомнете си кои са символите на пролетта-щъркела и лястовичката. Рисувайте със светли,свежи цветове, които да придадат пролетно настроение на вашата рисунка.

ФВС

Кратка домашна тренировка: 1. Загрявка:https://www.youtube.com/watch?v=jTuW0QjlvEI  2. 2 серии по 35 секунди Планк (върху лакти) 3. Стречинг за край.Очаквам вашите снимки и клипове които ще видя само аз с учебна цел.

Английски език

Компютърно моделиране

Английски език

Домашна работа

ЧОВЕК И ПРИРОДА

Музика

Здравейте ученици! Отворете учебника на стр. 48,49. Запознайте се с информацията за концерт и отговорете писмено на въпросите:По какво се Различават концертите? Как трябва да се държи публиката и как трябва да е облечена? Какви концерти се посещавалини как сте се чувствали? Чуйте пиесите: “ Мама“ из детски албум на Чайковски и “ Аве Мария“ на Шуберт. След това отговорете на въпросите за тях в края на страницата. Чуйте песента „Пролетта е дошла“. Учете да я пеете. Чуйте “ На пролетта“ на Григ и „Пролет“ из годишните времена на Вивалди. Какво настроение добивате от двете пиеси.За домашно на тема Пролетно вдъхновение създайте стихотворение или рисунка по избор.
Всичко да се изпрати на имейл адрес: mileno6ka@abv.bg

Английски език

ИУЧ Изобразително изкуство

Здравейте деца!Днес задачата е илюстрация по приказка.1. Изберете си приказка.2. Помислете кои от героите да изобразите.3. Как са облечени.4 .Характерни особености във външния им вид.5. В каква среда ще бъдат поставени.6. Изберете характерен момент (случка) от приказката.Работете с материали по желание.

Музика

Здравейте ученици!Отворете учебника на стр. 50.: Напишете в тетрадките заглавието на урока „Земята – наш общ дом“. Опитайте се да пуснете песните от учебника в YouTube, ако ги няма тези, намерете други по следния ред, арменска, ромска, еврейска и руска. След това напишете по какви изразни средства на музиката се различават песните. 
Да се изпрати на имейл адрес: mileno6ka@abv.bg

ФВС

За 02.04 1. Разгряване –  https://www.youtube.com/watch?v=jTuW0QjlvEI   2. 2 серии по 35 секунди китайско столче  https://www.youtube.com/watch?v=PqhssD5ErBE  3. Стречинг.

Английски език

Компютърно моделиране

Английски език