Меню Затваряне

Английски език

ФВС

  За 11.06      Здравейте ! Днешната задача по Спортни дейности с която предизвиквам децата от класа е да ми изпратят снимки и клипове на това как спортуват с любимия си спорт или упражнения. Контактите за връзка ще намерите в съобщенията си в Школо. Благодаря на всички !Хубав и продуктивен ден !

Английски език

Музика

Възпроизвеждане на песни от училищния репертоар.

Английски език

Математика

Английски език

ФВС

Здравейте ! Днешния комплекс от упражнения е за сила.
1. Загрейте много добре цялото тяло !
2. Упражнения:- 30 секунди бягане на място- 12 ножични подскока- 10 пъти повдигане на крака от тилен лег –    https://www.youtube.com/watch?v=wSsjNOOKh8Y– 10 коремни преси- 10 гръбни преси –    https://www.youtube.com/watch?v=yDRLaBnEeY8
Правят се 2 кръга !
3. Планк – колкото време можете да издържите4. Стречинг за край. 
Очаквам с интерес вашите снимки и клипове на описаните в Школо адреси. Спокоен ден !

Изобразително изкуство

Задача за 03.06.2020.Комикс.Направете комикс с измислена от вас история и герои. Те могат да бъдат хора, животни или предмети. Опитайте да разкажете историята в картинки от 5-6 кадъра, като си помагате и с реплики на героите. Ако не можете да измислите ваша история, направете комикс по някоя приказка.

Музика

Изходно ниво

Английски език

Човек и общество Преговор

Kомпютърно моделиране

Английски език

Математика

ФВС

  За 28.05     Добър ден ! Днешната тренировка е:
1. Загрявка.
2.Упражнения:- 40 секунди бягане на място- 18 подскока „Jumping Jacks“- 20 ножични подскока- 10 пъти повдигане на крака от лег –   https://www.youtube.com/watch?v=wSsjNOOKh8Y– 12 гръбни преси  
Правят се по 2 кръга. Между упражненията има почивка.
3. Стречинг за край.
Приятен ден !

Английски език

Изобразително изкуство ИУЧ

Задача за 27.05.2020 Прочетете урок 22 на стр. 48 в учебника и разгледайте илюстрациите към него.Проследете етапите на техниката „живопис с пластелин“. Изберете си един от жанровете–портрет, пейзаж или натюрморт и направете картина в тази техника.

Музика

Здравейте, ученици! Припомнете си от тетрадката определенията за мелодия, метрум, ритъм, темпо, динамика, също така и динамичните знаци. Припомнете си какви видове хорове знаете и всичко за духовия оркестър.

Английски език

Домашна работа

Математика

Английски език

ФВС

  За 21.05         Добър ден ! Днешната тренировка е:
1. Загрявка.
2.Упражнения:- 40 секунди бягане на място- 15 подскока с ръце над глава- 15 подскока „Jumping Jacks“- 20 ножични подскока- 10 гръбни преси  –    https://www.youtube.com/watch?v=yDRLaBnEeY8
Правят се по 2 кръга. Между упражненията има почивка.
3. Стречинг за край.
Приятен ден !

Английски език

Изобразително изкуство ИУЧ

Задача за 20.05.2020

Направете колаж на тема “ Природата около нас“. Колажът е техника, при която се комбинират и апликират различни по вид материали–хартия,кожа, природни материали и др. Вземете вестници, списания, листовки. Изберете и изрежете подходящи за темата образи и ги колажирайте.

Музика

Здравейте, ученици! Направете преговор от тетрадките и учебника върху материала за ноти(кои са, къде се пишат), нотни трайности (видове и как се броят), паузи, знаци за повторение.

Английски език

Музика

Здравейте, ученици! Темата на урока е „Сцената – място за изява на таланти“На сцената могат да се изявят всякакви музикални изпълнители – индивидуални, групи, хорове, оркестри, балети, театри и др. Сцената може да бъде закрита(салони, театри) и открита. Народните песни и танци могат да се изпълняват и на двата вида сцена. Симфоничния оркестър изпълнява предимно в зали. Духовият оркестър може да изпълнява програми в зали и на открито, хоровете предимно в зали, театрите също. За домашно напишете дали някой от Вас участва в някаква формация и изнасял ли е концерти с нея на закрита или открита сцена.
Отговорите да се изпратят на имейл адрес: mileno6ka@abv.bg

Домашна работа

Английски език