Човекът и природата

Здравейте-ученици

Математика

Човекът и природата

Изобразително изкуство

Задача за 22.05.2020. Шарж .Шаржът е добронамерено хумористично изображение. Най-често е портрет в който се преувеличават, променят или изкривяват най-характерните черти на модела. За разлика от карикатурата в шаржа не се осмиват недостатъците на героя. Той кара хората да се усмихват, а не да се надсмиват над този, който е изобразен.Урока и репродукциите към него може да видите на стр.94-95 в учебника.Задача: Опитайте да направите сами шарж или прерисувайте такъв от учебника.

История

Музика

Здравейте ученици! Днешният урок е „24 май – Ден на българската просвета и култура и славянската писменост“1. Създаване на химна на Св. Св. Кирил и Методий2. Значение на текста3. Презентация за автора на музиката – Панайот Пипков4. Разучаване на песента

История

Математика

Човекът и природата

Музика

Здравейте, ученици! Днешният урок е „24 май – Ден на българската просвета и култура и славянската писменост“1. Създаване на химна на Св. Св. Кирил и Методий2. Значение на текста3. Презентация за автора на музиката – Панайот Пипков4. Разучаване на песента.

Човекът и природата

Информационни технологии ИУЧ

ЧОВЕКЪТ И ПРИРОДАТА

Изобразително изкуство

Задача за 15.05.2020. Здравейте!
Прочетете урока „Изкуство и компютър“ от учебника на стр.92-93.
В програмата Paint  нарисувайте торта за рожден ден като използвате минимум пет цвята и с много детайли. Ако нямате компютър, на телефоните си изтеглете „Autodesk SketchBook“ от Google Play магазин или App Store и направете рисунката там.
Очаквам да ми изпратите готовите изображения.