Меню Затваряне

ТРЕТИ МАРТ!

ТРЕТИ МАРТ!

            Репортер на БГ-радио проведе интервю с ученици от I,II,III и IV клас на 16. ОУ „Райко Жинзифов“.

 Възпитаниците ,  които взеха участие са :

Анна Тодорова– I а клас

Деа и Ния Германови – II б клас

Анна Василева  III  а клас

Андреа Милева – IV а клас

Темата на проведения разговор е 3-ти март  и техните нагласи към празника. Те с удоволствие споделиха семейното отбелязване на празника с посещения на емблематични места от българската история. Назоваха и героите отдали живота си за родината- Левски, Ботев, Раковски. Децата с гордост назоваха и символите на държавата- герб, знаме и химн и споделиха колко се гордеят, че живеят в свободна република. Заявиха, че очакват празника отново с нови посещения на интересни исторически места.

            Днес учениците от I, II , III клас на 16.ОУ отбелязаха националния празник на Република България-Трети март

            Реализацията на идеята беше изпълнена преди отбелязването на Освобождението на България , като част от училищна инициатива.

            Всяко дете бива възпитавано да почита и носи в сърцето си саможертвата на именните и безименни герои, загинали в името на свободата на своята родина – България.В такива паметни за нацията ни дни те са тези, които ще помнят и ще предават на идващите след тях, че родината ги обича.

            За да помним своите корени и да се гордеем със своите предци и родина. За да отстояваме извоюваната свобода и да я пазим!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *